Sárgabarack lekvárral töltött linzer karikák


Sárgabarack lekvárral töltött linzer karikák


A linzerkarika azon édességek közé tartozik amelyek minél "régebbiek" annál finomabbak.
Elkészítése gyerekjáték szinte.
Már egy másik receptemben leírtam hogyan készítettem el.
Ez a recept egy kicsit másabb, de az eredmény nagyon hasonlóan finom.
Hozzávalók: 
a tésztához:
300 gr sima fehér liszt
50 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
130 gr cukor
130 gr puha vaj
2 ek tej
1 csipetnyi só
3 evőkanál tejföl
1 db tojás sárgája
2 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor


Elkészítése:
- A liszteket a vajjal jól eldolgozom gyorsan a kezem között.
- Hozzáadom a többi hozzávalókat is.
- Az összegyúrt tésztát hűtőbe helyezem 1-2 órára
- Kinyújtom cirka 4 mm vastagságúra
- Kiszaggatom 1 db-ot a tele kiszúróval, és egy darabot a lyukas kiszúróval, amíg a tészta el nem fogy.
- Megkenem a tetejét a maradék tojás fehérje habjával
- Megszórom őrölt dióval  a tetejét
- Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm 10-15 perc alatt
- Ha kihűlt akkor megtöltöm egy kis kanál lekvárral, és összeragasztom.
A tetejét megszórom vaníliás porcukorral.
Pár nap után puhává válik, de roppanósan is finom


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Malzeit !





Megjegyzések

Népszerű receptek