Kakukkfűvel megszórt párolt csontos csirkemell..remek gyors étel

Kakukkfűvel megszórt párolt, csontos csirkemell, remek gyors étel


Amikor házi csirkét kapok, akkor sohasem veszem le a csontról a melle húsát. Mindig vele együtt rántom ki, vagy főzöm, sütöm meg. Nagyanyám mondta mindig, hogy azért hagyja rajta a csontot, hogy jobb ízű legyen. És igaz is. Azért nagyon érdemes az idősebb tapasztaltabb felmenőkre hallgatni, mert ők már tapasztalták mi a jobb. Azt gondolom, hogy ezek generációkról generációkra szóló bölcsességek.
Tehát amikor a csonttal együtt sül meg a hús annak az is az előnye, hogy minden darabja hasznosul.
Míg a kicsontozáskor azért van ami veszendőbe mehet.

Ehhez a recepthez nem kell semmi !
Csak hús, olaj, só, bors, és kerti kakukkfű
Egy serpenyőbe a megsózott és megfűszerezett húst elhelyezem, és lefedve lassú tűzön megpárolom.
Kevés vizet öntök alá.
Majd zsírjára sütöm szép pirosra.
És már tálalhatom is
Bármilyen köret illik hozzá, vagy szendvicsbe is tehető... stb






Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit!


Megjegyzések

Népszerű receptek