Tejszínes zeller krémleves recept/gyors étel

Tejszínes zeller krémleves/gyors étel



Sajnos a tél még mindig tombol. Itt van a leves szezon is. És a zeller szezon is. Dr Tihanyi szerint legalább 8 olyan fontos vegyületet tartalmaz amely anti-tumor tulajdonságokkal bírnak. Másrészt gyulladás csökkentő, erősíti az immunrendszert. Allergiás tüneteket enyhít  répával, gyömbérrel, és kamillával kombinálva. Vérnyomás,- és koleszterin csökkentő. Lúgosító és egyes vélekedések szerint afrodiziákum is.

Ez a leves nagyon laktató és nagyon egészséges, és ami szintén fontos, hogy gyorsan elkészül.

Hozzávalók és elkészítés:

1 db közepes nagyságú zeller
1 db  kisebb bourgonya
1/2 fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
2 dl főző tejszín
ízlés szerint só
csipet bors
petrezselyemzöld
víz a főzéshez
1 tk szezám olaj
1 ek tejföl

A hagymákat az olajon megdinsztelem és utána a
 megtisztított zöldségeket felteszem főni annyi vízben ami jól ellepi.
Amikor már félig megfőtt, akkor hozzáadom a fűszereket és a sót.
Amikor teljesen megfőtt akkor hozzá adom a tejszínt, szezám olajat.  Lehetséges, hogy a vizet is pótolni kell.
A tejszínnel csak 1-2 percig összefőzöm.
Még forrón a bot-mixerrel eldolgozom. Visszaöntöm a lábasba és hozzáadom a tejfölt.
Megfelelő sűrűségűre alakítom.





Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !

Megjegyzések

Népszerű receptek