Party falatok sós-kapros túróval töltve- kiadós
Party falatok- kapros sós túróval töltve, kiadós, gyors egyszerű
Nem is tudom, hogy mit lehetne írni erről az igazán kellemes kis könnyű túrós finomságról.
Nálunk pillanatok alatt elfogyott. Amikor sósan készítem a túrós finomságokat, akkor az egyik kedvenc fűszerem a kapor. Most télidőben természetesen szárított, de amikor nyár van mindig terem a kertben. Imádom az illatát, és az élettani hatása sem elhanyagolható. A kapor gyógy - és fűszernövény. Az ókorban használták mind fejfájás és gyomorpanaszok esetén is. Hasznos lehet felfúvódás, emésztési zavarok, bélpangás hányinger esetén. A konyhában pedig elképzelhetetlen nélküle a kapros túrós lepény. a kovászos uborka, a kapros-túrós palacsinta stb. Számtalan felhasználási módjai közül a különböző mártások, öntetek, sütemények hozzávalója. Én például a töltött káposztát mindig kaporral készítem, mert kap egy nagyon kellemes, különleges ízt, és nem lesz nehéz. Nem csak disznóvágáskor készítem, hanem bármikor amikor megkívánjuk.
A túró is az egyik nagyon kedvenc gyors ételeim közül való. Mert számtalan elkészítési módot ajánl fel. Mi nagyon szeretjük akár édesen, akár sós változatban is. A túró a szív hasznos segítője. És nélküle az élet számomra elképzelhetetlen.
Hozzávalók:
250 gr liszt
10 gr élesztő
4 ek étolaj
kevés só
150-200 ml víz
Túró töltelék:
250 gr túró
2 ek tejföl
só ízlés szerint
1 tk szárított kapor levél
1 db tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy lágy tésztát kell kapnunk.
Fél óráig pihentetjük letakarva.
Pihentetés után kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk ki.
A túró tölteléket ráterítjük a tésztára. Meglocsoljuk egy pici olajjal.
Feltekerjük, és 2-3 cm hosszú kis darabokat vágunk belőle, és kibélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése