Gyors mákos süti almával díszítve
Gyors mákos süti almával díszítve
Mi magyarok általában nagyon szeretjük a mákos süteményeket. Ez tény. De miért is jó a szervezetünk számára ? A mák is az egyik ősi gyógynövényeink közül való. A csontok számára tartalmaz kalciumot. E vitamin tartalma is jelentős. Az E vitamin egy hasznos antioxidáns és és a bőr alapvető vitamin forrása.
A mák nyugtatólag hat az idegekre. Lehet, hogy ez az ösztönös magyarázat arra, hogy szeretjük. A napi stresszes életben jól esik egy szelet mákos süti. Segíthet az alvás problémák leküzdésében.
Ha van otthon mákod és almád, már is tudsz valamit sütni a családnak :-)
Hozzávalók :
(A mértékem: púpos evőkanál)
4 db tojás
18 ek darált mák cukor nélkül értve
5 ek liszt
5 ek nádcukor
2 db alma
1 tk őrölt fahéj
200 ml tej
1 ml olaj
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 ek rum aroma
1 ek vanília aroma
A kész süti tetejére: 2 ek barack lekvár 2 kanál forró víz
Elkészítés:
A tojásokat ketté választom. A fehérjét felverem a sóval. A sárgáját egy másik tálban szintén a cukorral.
A továbbiakban mindent szép lassan összekeverek. Nem töröm össze a tojás habot. Először a lisztet és a tejet majd, a fűszereket, és az olajat a legvégén belecsorgatom a tojáshabba.
A tetejére ráhelyezem az almákat és megszórom egy pici cukorral, és fahéjjal. A sütőt előmelegítettem 200 fokra 10 percig így sütöm majd még
170 fokon sütöm kb 10 percig. Amikor kész van, akkor a baracklekvár és forró víz keverékével megkenem a tetejét. Ettől szép fényes lesz.
Tálalás :
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése