Gyors mákos süti almával díszítve

Gyors mákos süti almával díszítve

Mi magyarok általában  nagyon szeretjük a mákos süteményeket.  Ez tény. De miért is jó a szervezetünk számára  ? A mák is az egyik ősi gyógynövényeink közül való. A csontok számára tartalmaz kalciumot. E vitamin tartalma is jelentős. Az E vitamin egy hasznos antioxidáns és  és a bőr alapvető vitamin forrása.
A mák nyugtatólag hat az idegekre. Lehet, hogy ez az ösztönös magyarázat arra, hogy szeretjük. A napi stresszes életben jól esik egy szelet mákos süti. Segíthet az alvás problémák leküzdésében. 

Ha van otthon mákod és almád, már is tudsz valamit sütni a családnak :-)




Hozzávalók :
(A mértékem: púpos evőkanál)

4 db tojás
18 ek darált mák cukor nélkül értve
5 ek liszt
5 ek nádcukor
2 db alma
1 tk őrölt fahéj
200 ml tej
1 ml olaj
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 ek rum aroma
1 ek vanília aroma

A kész süti  tetejére: 2 ek barack lekvár 2 kanál forró víz

Elkészítés:



A tojásokat ketté választom. A fehérjét felverem a sóval. A sárgáját egy másik tálban szintén a cukorral.
A továbbiakban mindent szép lassan összekeverek. Nem töröm össze a tojás habot. Először  a lisztet és a tejet majd, a fűszereket, és az olajat a legvégén belecsorgatom a tojáshabba.
A tetejére ráhelyezem az almákat és megszórom egy pici cukorral,  és fahéjjal. A sütőt előmelegítettem 200 fokra 10 percig így sütöm majd még 
170  fokon sütöm kb 10 percig. Amikor kész van, akkor a baracklekvár és forró víz keverékével megkenem a tetejét. Ettől szép fényes lesz.


Tálalás :


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !






Megjegyzések

Népszerű receptek