Aranygaluska reform módra vanília sodóval/ recept
Aranygaluska reform módra vanília sodóval/ recept
Az aranygaluska egy igazi klasszikus Magyarországon. Tartalmaz bőséges kalóriát. Szeretjük nagyon. De szerettem volna elkerülni a sok kalória bevitelék. Ezért a hozzávaló lisztet teljes kiőrlésű tönköly búzalisztből, a cukrot pedig fele részben nádcukorral és gyümölcscukorral helyettesítettem.
De végezetül finom lett.
Hozzávalók: 200 gr tönköly teljes kiőrlésű 100 gr sima liszt 25 gr cukor az élesztő felfuttatásához, 90 gr nádcukor és gyümölcs cukor vegyesen fele-fele a forgatáshoz és egy kanállal a vaníliás sodóba. 30 gr élesztő kevés só 2 tojás 100-150 ml tej 25 gr vaj a tésztába, 50 gr a beleforgatáshoz 90 gr darált dió 1 tk fahéj 7 dl tej 1/2 cs vaníliás pudingpor Elkészítés : Az élesztőt felfuttatjuk a 150 ml tejben egy pici cukorral az alján. A lisztet dagasztó tálba tesszük. Hozzáadjuk a kevés cukrot. A tojásokat és a felfutott élesztőt. Összeállítjuk. Letakarva pihentetjük fél órát. Majd kinyújtjuk. Kis gombócokat formálunk a tésztából, és először olvasztott vajba, majd cukrozott darált dióba forgatjuk. Letesszük egymás mellé.
Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése