Aranygaluska reform módra vanília sodóval/ recept



Aranygaluska reform módra vanília sodóval/  recept

Az aranygaluska egy igazi klasszikus Magyarországon. Tartalmaz bőséges kalóriát. Szeretjük nagyon. De szerettem volna elkerülni a sok kalória bevitelék. Ezért a hozzávaló lisztet teljes kiőrlésű tönköly búzalisztből, a cukrot pedig fele részben nádcukorral és gyümölcscukorral helyettesítettem.
De végezetül finom lett.



Hozzávalók:

200 gr tönköly teljes kiőrlésű
100 gr sima liszt
25 gr cukor az élesztő felfuttatásához,
90 gr nádcukor és gyümölcs cukor vegyesen fele-fele a forgatáshoz és egy kanállal a vaníliás sodóba.
30 gr élesztő
kevés  só
2 tojás
100-150 ml tej
25 gr vaj a tésztába, 50 gr a beleforgatáshoz
90 gr darált dió
1 tk fahéj
7 dl tej
1/2 cs vaníliás pudingpor


Elkészítés :

Az élesztőt felfuttatjuk a 150 ml tejben egy pici cukorral az alján.
A lisztet dagasztó tálba tesszük. Hozzáadjuk a kevés cukrot. A tojásokat és a felfutott élesztőt.
Összeállítjuk. Letakarva pihentetjük fél órát.
Majd kinyújtjuk.
Kis gombócokat formálunk a tésztából, és először olvasztott vajba, majd cukrozott darált dióba forgatjuk. Letesszük egymás mellé.




Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !










Megjegyzések

Népszerű receptek