Napi egy alma megőrizheti egészségét

Napi egy alma megőrizheti egészségét


A régi mondás szerint ha megeszel egy darab almát naponta, az biztosítja az egészséged.
Csak a magam oldaláról tudok erről beszélni. Számomra a téli gyümölcs a jó minőségű, lehetőleg bio almánál kezdődik és ott is fejeződik be. A citrusfélék, mint  a narancs és társai manapság nem igazán kedvelt gyümölcsök a részemről. Mivel, hogy amikor vásárolok belőlük legtöbbször "lutri".
Az áruk sem ideális.A banánról nem is beszélve, hogy mennyi káros mikroorganizmust hordoz. A parazitákról nem is beszélve. De, ha ránézek egy szép egészséges ropogós almára már is kedvet  kapok ahhoz, hogy megvegyem, Szinte megszólít: " szeretnél megenni ?" Hát persze, és már a kosaramban is landolt. Mellesleg az alma az egyik olyan általános gyümölcs amelynek a konyhai felhasználása is szerteágazó. Sütve, főzve, párolva, mindenféle formában finom.
Én mindig tartok itthon almát. Ha nincs itthon véletlenül, akkor már is jön a hiányérzet. Venni kell !
Annál is inkább egy szent gyümölcsnek tartom, mert Éva sem bírta ki, hogy ne egyen belőle. Az más kérdés, hogy jól tette-e vagy sem.
Nagyon hasznos, ha az étkezés után eszünk egy almát nyersen lehetőleg.
" Naponta egy alma távol tartja az orvost "
Például segíthet ha gyomorsav túltengésünk van. Vagy, ha hányingerünk van. Ha hasmenésünk van, vagy egyéb emésztőszervi problémánk. A napi kalóriabevitelt is segíti csökkenteni, mivel egy alma elfogyasztása gyorsan eltelíti a gyomrot. Ezért a diétás, fogyókúrás időszakok nagy segítője. A népi gyógyászat anno a gyógynövények táborába sorolta. Hildegard von Bingen is egy  nyers almát ajánlott naponta az egészségeseknek és a betegeknek pedig megfőzve. A mai orvostudomány is pozitíve áll az alma fogyasztásához. A benne található bőséges mennyiségű pektin rendkívül jó hatású a szervezetre.

A legismertebb az alma kompót amely sokféle  betegségek esetén ajánlott diétás étel.

Végy 2-3 db almát. Hámozd meg. Darabold fel. Tedd fel annyi vízben főni ami ellepi. Ha szükséges cukrozd meg. Ízesítsd a másik két csoda szerrel, a fahéjjal és a szegfűszeggel.
Rágd meg jól alaposan, vagy a legjobb, ha turmixolod.


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit!



Megjegyzések

Népszerű receptek