Házi készítésű spenótos tészta túróval és sült szalonnával
Házi készítésű spenótos tészta túróval és szalonnával
Nem szokványos túrós tésztáról van szó. Az igazság az, hogy a spenótos tésztából egy kicsivel többet készítettem a napokban, és maradt belőle. Nem szerettem volna sokáig tárolni, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt így. Nagyon elégedett vagyok a végső ízekkel és a látvánnyal is.
2 személyre spenótos tészta/vagy normál tészta
400 gr túró
a kisült szalonna zsírja
3 ek tejföl
2 ek sült hagyma
szalonna pörc ízlés szerint
só
Elkészítés:
A megfőtt tésztát a szalonna zsíron felforrósítom. Megsózom, ha szükséges. Mert a szalonna alapból sós. Ráteszem a 2 ek tejfölt és a 2 ek sült hagymát. Ezekkel együtt forrósítom.
Amikor már teljesen átforrósodott a tészta, akkor elzárom a tüzet és a túrót hozzákeverem és már kész is van.
Tipp : A túrót nem szabad felmelegíteni, mert nyúlóssá válik, és élvezhetetlen lesz.
Tálalás:
A tetejét megszórom tejföllel, és szalonna pörccel
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése