Meggyel-mandulával töltött keksztekercs sütés nélkül/gyors, finom
Meggyel-mandulával töltött keksztekercs sütés nélkül /gyors finom
Hozzávalók :
500 gr darált keksz
200 gr puha vaj
6 ek porcukor
2 ek kakaó por
2-3 ek darabolt mandula
kávé, és meggylé amennyit felvesz
1 ek rum aroma
1/1 üveg magozott meggy a töltéshez
Kókuszreszelék a díszítéshez
Tejszínhab, hogy jobban essen. :-)
Elkészítése:
A kekszet eldolgozom a vajjal. Hozzáadom a többi száraz anyagot, és a végén a folyadékokat. Vigyázva, hogy nehogy túl puha legyen a massza. Homogénné dolgozom. Nyújtható állagúnak kell lennie. És nem ragad.
Egy nyújtódeszkára kókuszreszeléket szórok. Azon kinyújtom a keksz masszát. A közepébe helyezem a lecsepegtetett meggyet és darabolt mandulát és feltekerem. Hűtőbe helyezem, hogy megszilárduljon. Majd később felszeletelem, de csak annyit amennyi kell.
Tipp: Jobb, ha egészben marad, hogy nem száradjon ki.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése