Meggy lekvárral töltött piskóta tekercs csoki mázzal

Meggy lekvárral töltött piskóta tekercs csoki mázzal

Nézem a tojások dátumát. A mai nap lejár. Huhh.. Azonnal kell valamit kezdeni velük. Így született ez a kis egyszerű és nagyszerű édesség a mai napon. A piskóta tekercs az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető süti amit én ismerek. Recept sem kell hozzá, de azért leírom.



Hozzávalók:
 egy gáz tepsi nagyságú adaghoz
7 db tojás
7 csapott evőkanál kristály cukor
7 csapott evőkanál liszt
3 csapott evőkanál darált mandula
1/2 cs sütőpor, csipet só
2 ek olaj
250 gr meggy lekvár
Csokimáz:   3  ek porcukor
                    3  ek víz
                    1 púpozott ek kakaópor
                    50 gr vaj, kevés vanília aroma, kevés rum aroma
(a cukrot a vízzel főzőm amíg kicsit sűrűbb nem lesz. Hozzáadom a kakaóport. Egészen sűrűre főzöm. A végén hozzáadom a vajat és az aromákat.)

Elkészítése :
1.  A tojásokat ketté választom. 
2. A fehérjét a sóval elkezdem mixerelni, majd hozzáadom kanalanként  a cukrot.
3. Amikor a hab már masszív, akkor hozzáadom a tojások sárgáját is.
4. Ekkor már a mixerrel nem dolgozom, hanem egy keverőlapáttal. Itt hozzáadom a lisztet, a mandulát és a sütőport.
5. A masszát egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntöm, és elterítem.
6. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 15 perc alatt készre sütöm.
7. Amikor megsült és legalább annyira nem forró, hogy tudjak vele dolgozni a másik oldalára fordítom egy konyharuhára és a konyha ruhával együtt feltekerem, hogy kapjon egy formát.Pár percig hagyom csak így. 
8. A konyharuhából kitekerem, egy tiszta sütőpapírra helyezem és  beletöltöm a lekvárt, és a sütőpapír segítségével feltekerem ismét. Így hagyom kihűlésig.
9. Közben elkészítem a csokimázat, és a kihűlt  tekercsre öntöm.




Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !





Megjegyzések

Népszerű receptek