Hogyan készül a somlói galuska?"ráczági"módra,sütés nélküli édesség,gyors finom
Hogyan készül a somlói galuska ? " ráczági" módra, sütés nélküli édesség, gyors és finom
Számomra az az édesség, amely tejszínnel és csokival készül az a mennyország.
Persze az sem hátrány, ha nem kell sütni semmit, mert kéznél van a babapiskóta és az összes
hozzávaló. Mivel általában ezekből mindig van otthon nem érhet meglepetés, ha vendégeket kapok.
40 perc alatt kész és azonnal fogyasztható is. A csoki szószt mindig úgy főzöm cukorból és kakaóból.
Tehát ez sem probléma ha éppen nincs itthon főző csoki.
Akkor most nézzük hogy is készült el a somlói galuska ?
Hozzávalók: 2-4 adag
20 db babapiskóta
4 dl instant kávéporból készült fekete kávé
200 ml tejszínhab
Puding:
1/2 cs vaníliás puding por
4 dl tej
1 ek nádcukor
1/2 ek vanília aroma
1 tk vaj
Csoki :
5 ek(csapott) nádcukor
2 ek kakaó por
6 kanál víz
1 ek rum aroma
1 dl tejszín
4 ek darált dió megszóráshoz
Elkészítés:
Elkészítem a kávét.
1. A puding port megfőzöm a 4 dl tejben a cukorral. Hozzáadom a végén a vanília aromát és a vajat.
Letakarom egy frissen tartó fóliával, hogy ne legyen bőr a tetején.
2. A csokit megfőzöm. Egy lábasba teszem a vizet és a cukrot. Nem túl sűrű szirupot főzök, majd hozzá adom a kakaóport is. Felfőzöm amíg a csoki nem lesz elég sűrű. A végén hozzáadom a rum aromát is.
3. A tejszínhabot felverem egy vaníliás cukorral. Addig amíg a keverőtál lefelé fordítása esetén sem folyik ki a hab.
Összeállítás:
Az edény aljára kerül egy sor kávéba áztatott piskóta. Csak egy pillanatra merítem a kávéba.
Majd puding, csoki, és dió következik és a fele tejszínhab.
Addig folytatom a rétegezést amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére tejszínhab kerül.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése