Gouda sajtos pogácsa, vendégváró finomság, kiadós
Gouda sajtos pogácsa, vendégváró finomság, kiadós
Ez az egyszerű, és nagyszerű pogácsa még másnap is remek nasi.
Én nagyon szeretem a Gouda sajtot Ausztriából. Nekem sokkal finomabb mint a trappista sajt. De trappista sajttal is finom.
Gyorsan elkészül, nem kell dagasztani, mert sütőporral készül.
Hozzávalók:
250 gr Gouda reszelt sajt plusz 50 gr a terejére
150 gr vaj
50 gr sertésszír (házi)
350 gr liszt
1 tk só
1 cs sütőpor
3 ek tejföl
1 tojás a tetejére kenéshez
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem.
A sertészsírral elmorzsolom a lisztet.
Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom.
Pihentetem 15 percet.
1,5-2 cm vastagságúra elnyújtom
Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszúrom őket.
A tetejét megkentem tojással és rászórtam a sajtot. Ettől szép lesz .
Tálalás:
Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése