Házi galuska készítése avagy a híres Spaetzle.

Házi galuska készítése avagy a híres Spaetzle
A mint mondtam már a párom Dél -Tirolból származik. Ott és egész Ausztriába, és Németországban is gyakran fogyasztják ezt a köretet. Mi is itthon. :-)
Elkészítése fillérekből meg van. Bámulatosan gyorsan elkészül. Mire felforr a víz a tészta is be van keverve. És arról nem is beszélve, hogy a friss ételnek mindig jobb az energetikája. És sokkal laktatóbb és finomabb is. Én nagyon híve vagyok az otthon készített tésztáknak is. Ma egy nagyon finom magyaros gomba szósszal tálaltam.



Hozzávalók:  2 adag

1db tojás felverve 
1 dl víz
csipetnyi só
4 ek liszt


Elkészítése :

A felvert, vízzel, sóval  összekevert tojáshoz  hozzáadom a lisztet. Homogénné dolgozom és lobogó forró sós, olajos vízbe kanál hátsó felével vékonyra kiszaggatom.
Itt nézheti meg a vidót:



Amikor feljött az összes tészta a víz színére, akkor kész van.
Hideg vízbe szűröm le.
És már kész is van.



Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !


Megjegyzések

Népszerű receptek