Házi galuska készítése avagy a híres Spaetzle.
Házi galuska készítése avagy a híres Spaetzle
A mint mondtam már a párom Dél -Tirolból származik. Ott és egész Ausztriába, és Németországban is gyakran fogyasztják ezt a köretet. Mi is itthon. :-)
Elkészítése fillérekből meg van. Bámulatosan gyorsan elkészül. Mire felforr a víz a tészta is be van keverve. És arról nem is beszélve, hogy a friss ételnek mindig jobb az energetikája. És sokkal laktatóbb és finomabb is. Én nagyon híve vagyok az otthon készített tésztáknak is. Ma egy nagyon finom magyaros gomba szósszal tálaltam.
Hozzávalók: 2 adag
1db tojás felverve
1 dl víz
csipetnyi só
4 ek liszt
Elkészítése :
A felvert, vízzel, sóval összekevert tojáshoz hozzáadom a lisztet. Homogénné dolgozom és lobogó forró sós, olajos vízbe kanál hátsó felével vékonyra kiszaggatom.
Itt nézheti meg a vidót:
Amikor feljött az összes tészta a víz színére, akkor kész van.
Hideg vízbe szűröm le.
És már kész is van.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése