Grillezett Édeskömény/Fenchel

Grillezett Édeskömény 

Ezt a zöldséget csak 5-6 évvel ez előtt ismertem Németországban.
Igaz, hogy amióta ismerem, és szeretem néha veszek és grillezve elkészítem. 
Bár akár salátának, akár krémlevesnek is elkészíthető.


Nagyon ősi növény, mert már az ókorban is ismerték, és fogyasztották.
Ismerték a görögök, kínaiak, indiaiak is. 
Magyarországra a római korban került, és kolostorok kertjében kezdték el termeszteni.
Érdekességnek, különlegességnek mindenképpen ajánlom !

 Elkészítése: 
1 nagyobb darab Édeskömény 4 darabra vágva, 1 db zöldségleves kocka és 1 dl víz 2 ek olíva olaj keverékébe helyezve fedő alatt 10 perc alatt megpárolni.. Majd a végén egy kissé megpirítani.
És már kész is van. 
Kalória értéke 100 gr - ban csak 31 kalória


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit !

Megjegyzések

Népszerű receptek