Vongole/vénuszkagyló paradicsomos szószban pánt tésztával
Vongole/vénuszkagyló paradicsomos szószban pánt tésztával
Tegnap a németországi barátunk mondta, hogy Vongole-val olasz specialitást tésztát fog csinálni. Kérdeztem, hogy az mi ? Még soha nem hallottam róla. Erre ma a vásárlásból a párom hazajön és hozott egy üveggel belőle. Mivel ő sem evett még félig olasz létére. Igaz Dél-Tirolban nem sok tenger van :-). Persze a viccet félre téve, gyorsan megnéztem az interneten, hogy mi is ez valójában. Hát egy miniatűr kis kagylócska. Nekem első látásra és szaglásra nagyon szimpatikus volt. Hozzáteszem, hogy friss Vongole-ból biztosan sokkal de sokkal finomabb lenne.
Hozzávalók: 2 adaghoz
200 gr pánt tészta
1 üveg Vongole/vénuszkagyló
1 üveg Vongole/vénuszkagyló
1 doboz hámozott paradicsom
1 fej vöröshagyma/2 ek étolaj a dinszteléshez
2 gerezd fokhagyma
100 ml fehér bor
100 ml olíva olaj
kevés só
bors ízlés szerint
Bazsalikom levelek
Oreganó levelek
1 tk cukor
Elkészítése :
1. A hagymákat egy kevés olajon megdinsztelem.
2. A paradicsomot az olíva olajjal és a zöld fűszerekkel egy botmixerrel mixelem.
3. Kifőzöm a tésztát közben olajos, sós vízben.
4. Felteszem a hagymákra a paradicsomos keveréket.
5. A paradicsomot anyagot a borral forralásig főzöm, majd a kifőtt tésztával összeforgatom és felforrósítom.
És már kész is van.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése