Fehér zöldségleves tésztával medvehagymával meghintve
Fehér zöldségleves tésztával medvehagymával meghintve
Amikor már sokszor ettünk mindenféle zöldségkrémlevest, akkor igazán jól esik egy könnyű, ízletes fehér zöldségleves. Vagy amikor egy picit gondjaink vannak a felszedett kilókkal, vagy csak egy picit szeretnénk kímélni a gyomrunkat. Akkor ez a leves egy kiváló fogyókúrás fogás, vitaminbomba, és még is laktató.
A medvehagymáról : Általában a hagymafélék idegrendszerre gyakorolt hatása kiemelkedő. Női problémák, illetve nőknél változó kori panaszok esetén segíthet. A hagymaformák a védikus tanítások szerint radzsasztikus ételek, azaz a a vágyat, szenvedélyt erősítik, illetve az érzelemtestre hatnak. Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, enyhíti a szédülést, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét, és a vért. forrás: wikipedia
Hozzávalók: 2 adag
3 db sárgarépa
1 db kisebb paszternák
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szelet zeller
3 ek étolaj
1 kisebb csokor schlidling/metélőhagyma
só ízlés szerint, kb 1/2 teáskanál
Medvehagyma a meghintéshez
víz
leves tészta
Elkészítés:
1. A hagymákat az olajon a sárgarépával megdinsztelem.
2. Hozzáadom a többi alapanyagot is, kivétel a medvehagyma és a metélőhagyma.
3. Felöntöm annyi vízzel amennyi jól ellepi.
4. Ha megfőtt, akkor beleszórom a metélőhagymát, és amikor tálalom csak akkor teszem rá a medvehagymát.
Tipp: Érdemes a sárgarépát dinsztelni a hagymával, hogy kijöjjön a sárga színe, ami megfesti egy kissé a levesünket. Ezzel mutatósabb lesz.
Nem szabad lobogtatni ezt a levest.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése