Sült Hekk halacska

Sült hekk halacska

Ez a hal viszonylag olcsón beszerezhető, és ez még talán hal. Mi szeretjük a szálka mentes tengeri halakat. És, ha az áruházak kínálatát nézzük, akkor még ez a fajta hal ami ár érték arányos. Vettem a múltkor egy csomag mélyhűtött tengeri lazacot, és alig vártam, hogy elfogyjon, mert az 50%-a víz volt. Omega 3-6 zsírsavakban gazdagok a tengeri halak, és nekem finomabbak mint a magyar ponty pl. Mert mást nem nagyon lehet kapni. Ma láttam egy műsort egy orosz családról. Kb 2-3 euróért vesznek egy egész nagy lazacot. Hol tartunk mi a halfogyasztásunkkal Magyarországon ?
&


Elkészítés:

A halakat kívül-belül megtisztítom. Megsózom, és halfűszerkeverékkel megszórom.
A lisztet, és az őrölt paprikát összekeverem, és beleforgatom a halakat jó alaposan.
Forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát a halszeleteknek.
Sütési idő kb. 8-8 perc.

&



Tálalás: bármilyen köret, vagy saláta illik hozzá. De finom puha kenyérrel is finom.


Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit!











Megjegyzések

Népszerű receptek