Curry-s pulykahús kockák sütőtökkel

Curry-s pulykahús kockák sütőtökkel

Alapvetően ehhez hasonló étellel még 2010-ben egy indiai családnál találkoztam.
Egyébként is imádjuk az indiai konyhát. Meg kell mondjam, hogy ez nem egy tipikus indiai étel, de hasonló. A Curry az egy tökéletes fűszerkeverék, sok-sok csodálatos gyógynövénnyel. Mint például a Kurkuma. Manapság  nagyon sokat lehet erről hallani, hogy milyen egészséges. Az ízületi, gyulladásos, fájdalommal járó mozgásszervi panaszok esetén igen hasznos. A Curry melegítő hatású fűszer, ezért télen igen előnyös a fogyasztása. Ez a lista nem teljes,  de  felsorolok egy pár fűszert ami alkotórésze a Currynek. Koriander, római kömény, görögszéna mag, szegfűszeg, fokhagyma, fahéj, curry levél, édeskömény, fekete bors,  ánizs, kardamom, kapormag, szerecsendió, fehér bors etc.
Tehát minden összetevője egyenként is maga a jóság. Mert legyünk jól.  De visszatérve arra, hogy miért is párosítom sütőtökkel? Mert a sütőtök is nagyon egészséges, és nem hizlal. Valamint a sütőtöknek is jelentős élettani hatásai vannak. Tudományos kísérletek is alátámasztják, hogy a sütőtökben jelentős mértékű Kalcium, Cink, Foszfor, Vas, C-vitamin, Karotin, Biotin, Niacin, Pantoténsav, A, B1,B2, B6, vitaminok és Folsav találhatók. Ezért egészségmegőrző és gyógyitó hatással is bír. Emellett szépítészeti  hatása is van. Szebbé teszi a bőrünket, különösen a pattanásos bőrt. Serkenti a máj működését, és szív és érrendszeri betegségek esetén is ajánlott a fogyasztása. Mivel alacsony a kalória értéke, a fogyókúra idején is segít. És nagyon finom.




Hozzávalók: 3-4 adaghoz

500 gr pulyka felsőcomb kocka
500 gr felkockázott sütőtök
20 gr kókusz zsir
200 ml tejszin
1 fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 Kaloforniai paprika 
1 kanál mazsola
1 tk Himalája só
1/2 tk. bors
1 Ek Curry por
Lestyán kevés, borókabogyó pár szem, petrezselyem levél.


Fűszerek




A hagymát és vöröshagymát már megpirítottam, és belehelyeztem a húst.
A Curry-t a hagymával együtt egy kissé szintén megpirítottam.


Itt már felöntöttem a tejszínnel


Később beletettem a paprikát és a további fűszereket




Amikor a hús megfőtt, addigra a sütőtök is külön egy lábasban megfőtt, és a végén összekeverem, és csak egy pár percig összefőzöm. A sütőtök hamar megfő, ezért nem szabad, csak max. 10 percig főzni.



És már kész is van !


Tálalás:Megszórom egy kevés petrezselyem levéllel.



Nekünk ízlett..


Jó étvágyat, Bon Apetit, Mahlzeit !














Megjegyzések

Népszerű receptek