Bögrés alma torta

Bögrés alma torta



Hozzávalók:

 mérce: 200 ml -es bögre

3 db alma
3 db tojás
csipet só
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 /2 pohár étolaj
3 kanál darált mandula
3/4 cs. sütőpor
150-200 ml tejszín/tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
2 tk fahéj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverem.
Majd a lisztet  és a tejszínt hozzáadom. Majd az összes hozzávalókat. Kivétel az almát.
Homogénné keverem.


&


Amikor kész a masszánk, akkor a tetejére helyezem a nyers alma szeleteket.
A tetejét megszórom kristály cukorral és fahéjjal.
Előmelegített 160 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütöm.
Tűpróba 35 percnél.



Tálalás: megszórom vaníliás porcukorral

&

Jó étvágyat ! Bon Apetit, Mahlzeit !








Megjegyzések

Népszerű receptek