Bögrés alma torta
Bögrés alma torta
Hozzávalók:
mérce: 200 ml -es bögre
3 db alma
3 db tojás
csipet só
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 /2 pohár étolaj
3 kanál darált mandula
3/4 cs. sütőpor
150-200 ml tejszín/tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
2 tk fahéj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem.
Majd a lisztet és a tejszínt hozzáadom. Majd az összes hozzávalókat. Kivétel az almát.
Homogénné keverem.
&
Amikor kész a masszánk, akkor a tetejére helyezem a nyers alma szeleteket.
A tetejét megszórom kristály cukorral és fahéjjal.
Előmelegített 160 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütöm.
Tűpróba 35 percnél.
Tálalás: megszórom vaníliás porcukorral
&
Jó étvágyat ! Bon Apetit, Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése