Almás-fahéjas linzer torta
Almás-fahéjas linzer torta
Ezt a süteményt azért készítem gyakran, mert elég jól eltartható, és minél tovább tart annál finomabb. De soha nem tart sokáig...
Kedvenc tésztáim egyike.
&
Hozzávalók:
5 db alma cca. 700 gr a töltelékhez
100 gr cukor plusz 2 ek az almába
300 gr liszt a tésztába(a fele lehet teljes kiőrlésű)
200 gr kókusz zsír a tésztába
1 db tojás a tésztába
1-2 kanál tejföl az összeállításhoz
Fél cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor a tésztába
20 gr darált dió az alma alá
1 csipet kardamom az almába
2 tk őrölt fahéj az almába
fél csomag vanília puding az alma sűrítéséhez
A lisztet eldolgozom a zsiradékkal, hozzáadom az cukrot, tojást, sütőport
Majd kézzel összegyúrom a tejföl segítségével. Félreteszem. Közben elkészítem az alma tölteléket.
Alma töltelék készítése:
Meghámozom az almát, és kis kockákra vágom fel.
Felteszem annyi vízben főni ami ellepi.
Besűrítem a puding porral és hozzákeverem a fahéjat legutoljára.
Hagyom hűlni.
Visszatérek a tésztához. A fél cm vastagra elnyújtom a fele tésztát. Belehelyezem a torta formába. A torta formát kizsírozom lisztezem.
&
A kis henger alakú tésztákat elkészítettem
Alulra elterítem a darált diót. És ráhelyezem a már langyosra hűlt alma tölteléket.
Elterítem az alma tölteléket, és a kis hengerekből rácsokat készítek.
A tetejét megkenem tejföllel, és elő melegített 160 fokos sütőbe teszem.
A tortánk 35-40 perc alatt szépen megsül.
Kész is van
A tetejét megkenem tejföllel, és elő melegített 160 fokos sütőbe teszem.
A tortánk 35-40 perc alatt szépen megsül.
Amikor már langyos akkor megszórom vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat, Bon Apetit, Mahlzeit
Megjegyzések
Megjegyzés küldése