Yummi food, Rakott brokkoli ..

Az oldalon található receptek és fotók jogvédettek. 

A recept sokszorosítása, vagy máshol történő üzleti célú felhasználása, csak a szerző beleegyezése esetén,  és forrás megjelöléssel lehetséges.
A brokkoli egész évben elérhető, ezért szinte minden héten esszük. Ilyen - olyan formában. Most egy nagyon finom és laktató rakott brokkolit mutatok be. 


Hozzávalók:
- Egy kis fej brokkoli apró rózsára tépkedve, és 5 percig előfőzve fokhagymás sós vízben.
- 300 g (száraz állapotban mérve) 1 tk curry-vel megpárolva külön.
- 300 g sertés darált hús lapocka(de comb is megteszi)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek étolaj
- 200 ml tejföl és abba belereszelve 50 g sajt(bármilyen kemény)

- 1 tk só, bors, kömény, erős paprika,

Elkészítése:

1.lépés: a riszt tegyük fel a szokott módon párolódni.


- 2.lépés: tegyük fel a brokkolit főni 5 percre fokhagymás sós vízben.
- 3.lépés: Majd  készítsük el a húsos ragut:
- A hagymákat az olajon dinszteljük meg kissé, majd tegyük rá a húst, és amikor fehér a hús akkor fűszerezzük sózzuk.
- 4. lépés: Amikor minden megfőtt, akkor rétegezzük a hozzávalókat, úgy, hogy kikenjük az edény alját olajjal, majd az első sor az a rizs fele. A második sor a hús fele, majd a brokkoli fel és rá a tejföl fele.
- Ezt a műveletet még egyszer megismételjük amíg elfogynak a főtt hozzávalók.
- 5.lépés: Letakarjuk alufóliával, és 220 fokos előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre. De csak addig amíg felforr. Nem kell sütni sokáig. 
az utolsó 10 percben fólia nélkül kell sütni.


Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!


(Copyright) Minden jog fenntartva! Üzleti célra nem felhasználható!

Megjegyzések

Népszerű receptek