Sütés nélküli friss sárgabarack torta citromfűvel
Sokszor van úgy, hogy nincs idő torta alapot készíteni, akkor mindig jól jön a babapiskóta.
Ez a torta nagyon finom, nyári és üdítő gyors, és nem émelyítően édes. Természetes aromákkal és ízekkel készült.
Nem csak a cukrot érzem benne, mert nem is teszek bele ! :-) :-)
Hozzávalók: 26 cs-es torta formához
500 g jó érett édes sárgabarack turmixolva, és pár darab a díszítéshez
Babapiskóta cirka 25-30 db
1 tk stevia csepp
2 cs vaníliás cukor
1 késhegynyi fahéj
22 g zselatin megfőzve, az előírás szerint, de legjobb az instant
Hab:
300 ml tejszín és 2 db vaníliás cukor
Elkészítése:
1. lépés: A babapiskótát lerétegezem a forma aljára úgy, hogy ne legyen köztük lyukas rész.
2. lépés a már turmixolt sárgabarackot összekeverem a steviával, a vaníliás cukorral, és a zselatinnal.
3. lépés: a fenti gyümölcs turmix felét ráöntöm a piskóta tetejére.
4. lépés: Ismét egy sor piskóta következik.
5. lépés: a maradék sárgabarack turmix
6. lépés a tetejére a tejszínhab.
7. sárgabarack darabokkal feldíszítem.
Tipp: Fontos, hogy várni kell addig amíg a piskóta meg nem puhul. A hűtőben kell tartani 5-6 órán át a fogyasztásig.
Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeti!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése