Rozmaringos fokhagymás kacsa sült
A kacsa hús nem tartozik a legolcsóbb húsfélék közé, viszont az egyik legfinomabb husi.
A kacsa legfőbb fűszere a só, de most ebben az esetben egy kis rozmaringgal és fokhagymával bolondítottam meg. :-)
Hozzávalók:
4 db kacsacomb egész, és 6 db kacsaszárnytő
2,5 tk só
1/2 tk rozmaring
1 gerezd fokhagyma reszelve
víz
Elkészítése:
- A kacsahúsról a hájas kilógó részeket levágjuk szép kerekre, nem az egészet. A leeső hájakat a hús alá helyezzük.
- Beirdaljuk a húson a hájat
- Beledörzsöljük a húsba a sót és a fokhagymát
- Elhelyezzük a sütő edénybe egymás mellé
-Öntünk alá 1 dl vizet
- Lefedjük alufóliával, vagy ha a sütő edénynek van teteje akkor azzal.
- Betesszük az előmelegített 220 fokos sütőbe.
- Fél időig fedő alatt sütjük, utána pedig anélkül amíg zsírjára nem sül. Legalább 1,5 óra kell neki a süléshez, de természetesen ellenőrizni kell.
- Burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése