Rozmaringos fokhagymás kacsa sült

A kacsa hús nem tartozik a legolcsóbb húsfélék közé, viszont az egyik legfinomabb husi.
A kacsa legfőbb fűszere a só, de most ebben az esetben egy kis rozmaringgal és fokhagymával  bolondítottam meg. :-)


Hozzávalók: 
4 db kacsacomb egész, és 6 db kacsaszárnytő
2,5 tk só
1/2 tk rozmaring
1 gerezd fokhagyma reszelve
víz


Elkészítése:

- A kacsahúsról a hájas kilógó  részeket levágjuk szép kerekre, nem az egészet. A leeső hájakat a hús alá helyezzük. 
- Beirdaljuk a húson a hájat
- Beledörzsöljük a húsba a sót és a fokhagymát
- Elhelyezzük a sütő edénybe egymás mellé
-Öntünk alá 1 dl vizet
- Lefedjük alufóliával, vagy ha a sütő edénynek van teteje akkor azzal.
- Betesszük az előmelegített 220 fokos sütőbe.
- Fél időig fedő alatt sütjük, utána pedig anélkül amíg zsírjára nem sül. Legalább 1,5 óra kell neki a süléshez, de természetesen ellenőrizni kell. 
- Burgonyapürével tálaljuk.


Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!

Megjegyzések

Népszerű receptek