Zsemlegombóc/Knödel salátával, fokhagyma szósszal

Zsemlegombóc, knödel madársalátával

Ausztria "Knödel-Land", de nagyon szeretjük mi is. Nagyon laktató,finom és számtalan változatban elkészíthető.


Hozzávalók: 8 db gombóchoz

- 4 marék szárított zsemlekocka, vagy kenyérkocka
- 1 kisebb fej vöröshagyma megdinsztelve 2 ek étolajon
1 tk só
50 gr szalonna kocka, zsírjára pírítva
100 ml forró tej
1 tk petrezselyem levél,
1 tk metélőhagyma
1 késhegynyi köménymag
2 egész tojás
3 ek liszt
1 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:
1.) A zsemlekockákat a forró tejjel leöntjük.
2.) A vöröshagymát megdinszteljük
3.) A szalonnát lepirítjuk
4.) Az összes hozzávalókat összekeverjük
5.) Vizes kézzel gombócokat formálunk, és a felforrt sós vízben 20 percig főzzük.
Tetszés szerinti salátával tálaljuk.


Fokhagymás szósz készítése:
2 ek olajon 1 ek lisztet és egy gerezd reszelt fokhagymát megpirítunk, sózzuk, köménymaggal ízesítjük, kevés piros paprikát adunk hozzá, és felöltjük 200 ml vízzel.

Tipp: Ha túl sűrű lesz akkor vizet kell hozzá önteni, ha túl híg akkor egy kis lisztet.

Jó étvágyat!
Bon Apetito!
Mahlzeit!





Megjegyzések

Népszerű receptek