Rakott karalábés, sárgarépás finomság

Rakott karalábés, sárgarépás finomság.
Könnyű, laktató, és nagyon finom.


Hozzávalók a húsos raguhoz:
- 200 gr sertés darált hús
- 3 ek étolaj
1 tk őrölt piros paprika
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd lereszelt fokhagyma
- 200 ml húsleves alap
- késhegynyi bors, só, szerecsendió, fahéj, őrölt szegfűszeg, cardamom, őrölt kömény,majoránna, 1 db babérlevél,só ízlés szerint.

Zöldségek és rizs

- Párolt rizs 300 ml rizsből 1 tk kurkuma hozzáadásával, és 1 tk sóval.

- Egy db közepes méretű karalábé 1 cm szélesre és 4 cm hosszúra felvagdosva.
- 3 db sárgarépa felkockázva
- víz a főzéshez(kb fél liter)
2 tk kukorica keményítő a sűrítéshez.
Elkészítés: 
A zöldségeket sós, fokhagymás vízben megfőzzük.
Majd amikor a levét majdnem elfőtte, akkor besűrítjük egy picit a kukorica keményítővel.
Tipp: Az egész masszának folyósnak kell lennie. Erre azért van szükség, mert nem fog kiszáradni az elegyünk, és finom szaftos marad.

Összeállítása a rakottasnak:
1.) réteg a kiolajozott, szemlemorzsával megszórt jénai tál aljára kerül a rizs.
2.) réteg a ragu
3.) réteg a zöldséges "szósz"

Amikor ez kész akkor előmelegített 235 fokos sütőben 25 percig összesütjük. 

Jó étvágyat!
Bona Apetito!
Mahlzeit!




Megjegyzések

Népszerű receptek