Rakott padlizsán, burgonyával
Rakott padlizsán burgonyával.
Ez a recept kissé hasonlít a muszakához, de nincs benne paradicsom, és besamell.
Hozzávalók a húsos raguhoz:
- 200 gr sertés darált hús
- 3 ek étolaj
1 tk őrölt piros paprika
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd lereszelt fokhagyma
- 200 ml húsleves alap
- késhegynyi bors, só, szerecsendió, fahéj, őrölt szegfűszeg, cardamom, őrölt kömény,majoránna, 1 db babérlevél,só ízlés szerint.
-1 db hosszában 1 cm vastagságúra felvágott padlizsán.
Tipp: Előtte egy picit hagyjuk sóban állni.
- 5 db közepes nagyságú héjában főtt burgonya héjától megtisztítva, és karikákra vágva.
- Zsemlemorzsa a sütő edény aljára és olaj.
2 db palacsinta a tetejére, tejföllel megkenve.
A húsos ragu elkészítése:
1. A hagymákat az olajon megdinsztelem.
2. A húst fehéredésig keverem a hagymákkal.
3. Felöntöm a húsalappal
4. Hozzáadom a fűszereket
5. Addig főzöm amíg egy jó kis szaftot kap. Nem több 15 percnél.
A padlizsán grillezése:
1. A megsózott padlizsánokat olajon grillezem, szép, ha egy kissé piros.
Összeállítása a rakottasnak:
1.) A kiolajozott, zsemlemorzsával meghintett jénai tálba először a burgonyát rétegezem. Megszórom majorannával, és egy kevés schlidlinggel.
2.) A második réteg a ragu.
3.) réteg a padlizsán.
4.) réteg a palacsinta.
Tipp: A palacsinta nem engedi, hogy kiszáradjon az étel sütés közben.
És nagyon illik hozzá. A palacsinta tetejét megkenem tejföllel.
Jó étvágyat !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése