Sárgarépa saláta mazsolával hagymával

Sárgarépa saláta mazsolával hagymával. 


A tavaszi saláta zöldségek váratnak még magukra. Ezért a téli zöldségekből is készíthetünk nagyon finom, gyors egészséges salátát például sárgarépából. A sárgarépa amúgy is az egyik legegészségesebb zöldségünk. Jót tesz a bőrnek és a szemnek. Valahol azt olvastam, hogy a standszezon előtt érdemes sokat fogyasztani a sárgarépából, mert akkor a bőr is egy kissé "strapabíróbb" lesz a napsugárzás ellen, és kis színt is felvesz.


Hozzávalók: 2 adag
- 5 db közepes méretű sárgarépa meghámozva, és kis lyukú reszelőn lereszelve.
- 1 kis fej vöröshagyma fele apró kockákra felvágva.
- 1 tk só
- 2 ek repce olaj(oliva is megfelel)
- 1 tk nyírfacukor(sima cukor is jó)
2 ek fehérbor ecet
- 5 db 1 cm széles uborka karika apró kockákra vágva
1 ek megmosott mazsola
Tipp: Közvetlenül fogyasztás előtt érdemes összekeverni.


Jó étvágyat! Bon Apetito!
Mahlzeit!

Megjegyzések

Népszerű receptek