Hogyan készül a magyaros káposztás tészta ?
Hogyan készül a magyaros káposztás tészta ?
A megpirított fejes káposzta illata és íze elragadó.
Gondoljunk a káposztás rétesre, vagy a káposztával töltött kacsára, vagy csirkére, vagy pirogra.
Teljesen mindegy, semmihez sem hasonlítható íz és illat világ.
Jelen esetben én egy magyaros káposztás tésztát készítettem. Amikor csak tehetem a tésztát is magam gyúrom hozzá. Egészen más lesz az íze, mint a gyári tésztákból készülté.
Hozzávalók: 2 adag
1/2 fejes káposzta nagy lyukú reszelőn lereszelve
5 ek étolaj, vagy 1,5 ek zsír
2 tk só
1 késhegynyi bors
1 tk cukor
500 gr tészta
A káposztát megsóztam. Hagytam 15 percig állni. Nem csavartam ki a levét.
Az olajra helyzetem a káposztát, megcukroztam. Szinte állandó kevergetés mellett közepesen barnára pirítottam.
Tipp: Nem lehet ott hagyni a tűzön. Állandóan keverni kell, mert gyorsan leég.
Amikor már szépen megsült, akkor a kifőzött tésztát, egyszerűen hozzá kevertem, és még egyszer átforrósítottam.
Van aki porcukorral, vagy még több őrölt borssal fogyassza.
Így és úgy is finom.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése