Vajas- vanília krémes epres gyümölcs torta
Vajas-vanília krémes epres gyümölcs torta
Végre megjött a várva várt korai szamóca. Mostanában nagyon szép egészséges nagy szemeket lehet kapni. És elég tűrhető áron. Rögtön megragadtam az alkalmat arra, hogy elkészítsem ezt a finom kis kora tavaszi tortát. Szeretjük a vajas krémet, ezért most úgy határoztam, hogy nem hagyományos gyümölcstortát készítek, hanem egy vajas krémeset.
Hozzávalók a torta alaphoz 20 cm átmérőjű formához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
2 ek olaj
1/2 cs sütőpor
Gyümölcs:
300 gr szamóca
Krém:
2 cs vanília pudingból puding a szokott módon
100 gr szobahőmérsékletű vaj
3 ek cukor
300 ml tejszínhab
2 cs vaníliás cukor
kevés törött mandula
Elkészítés:
A torta alap hozzávalóiból elkészítjük a piskótát.
Csak a végén öntjük bele az olajat.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 15 -20 perc alatt készre sül.
Félretesszük hűlni.
Krém készítése:
A pudingot a szokott módon megfőzzük.
A vajat a cukorral jól kikeverjük.
A teljesen kihűlt pudingot kanalanként hozzá adagoljuk folytonos keverés mellett a vajhoz.
Krémes állapotáig keverjük.
A torta lapot miután kihűlt 3 részre osztom.
Alsó sor vajas krém amelybe belekevertem a fele feldarabolt epret.
Majd egy sor torta piskóta.
Majd a felvert tejszín következik. Tetejére feldarabolt eper.
Majd ismét egy torta lap. Majd tejszín és a tetejére egész szamóca.
Megszórom díszítésül darabolt mandulával.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése