Hogyan készül a gurulós tarhonya ?Sokoldalú fincsi köret
Hogyan készül a gurulós tarhonya ? Sokoldalú fincsi köret
A tarhonya az egyik legkedveltebb magyar tészta köret.pörköltekhez, szószos ételekhez kiváló Erről van egy kis aranyos storym.
A kis unokám Myrianthi Cypruson él. Amikor ott vagyok akkor mindig kér levest. Neki a leves az a csak csirke mellből készült kis laza magyaros pörkölt. Kérdezem, hogy kérsz hozzá tésztát ? Mindig a tarhonyát választja ki. Igaz nem a nevén mondja, de a sokféle tészta közül ki tudja választani. Nagyon jó ízűen eszi amikor elkészül. :-)
Tipp:
Van egy titka. Az pedig a türelem. A jól megpirított gyári tarhonya nem fok ragadós lenni. Hanem gurulni fog.
Hozzávalók:
1 cs gyári tarhonya
2 ek étolaj
só ízlés szerint
600 ml víz.
Schlidling
Elkészítése:
1. A tarhonyát az olajon megpirítom.
2. Inkább több barna szem legyen mint fehér.
3. Amikor már úgy ítélem meg, hogy eléggé megpirult az olajon, akkor felöntöm vízzel.
4. Jól elkeverem, és lassú tűzön főzöm, amíg fel nem szívja vizet.
5. Lehetséges, hogy közben még kell hozzá víz, de ezt megtudom, ha egy picit megkóstolom.
Tálalás:
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése