Grillezett Padlizsán falatok előétel
Grillezett padlizsán falatok előétel
Amikor meglátok egy friss gyönyörű padlizsánt a boltban azonnal beleszeretek. Mindig tartok itthon ebből a zöldségből. A burgonya félék családjába tartozó Padlizsán, vagy Tojásgyümölcs az egyik kedvenc zöldségfélém. Szívesen alkalmazom csak grillezve, vagy sütve, főzve tésztákhoz szószokhoz stb. Kelet-Indiából származik, de mára már Európában Magyarországon is kedvelt haszonnövény. Tartalmaz C és A vitamint és ásványi sókban is gazdag. És nem mellesleg nagyon nagyon finom. Nagyon kellemes kis "fogyókúrás" étel, valamint ebben a Húsvét előtti böjti időszakban is egy tápláló finomság.
Hozzávalók :
Padlizsán vékony hosszanti szeletekre vágva.
2 ek olíva olaj
só
A padlizsánt felszeletelem, és kicsit megsózom, és állni hagyom egy keveset.
Amint az olaj felforrósodott a grillen akkor csak ráteszem.
Mire mindkét oldala megpirul, akkor már kész is van.
Maximum 15 perc.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése