Grillezett Padlizsán falatok előétel

Grillezett padlizsán falatok előétel


Amikor meglátok egy friss gyönyörű padlizsánt a boltban azonnal beleszeretek. Mindig tartok itthon ebből a zöldségből.  A burgonya félék családjába tartozó Padlizsán, vagy Tojásgyümölcs az egyik kedvenc zöldségfélém. Szívesen alkalmazom csak grillezve, vagy sütve, főzve tésztákhoz szószokhoz stb. Kelet-Indiából származik, de mára már Európában Magyarországon is kedvelt haszonnövény. Tartalmaz C  és A vitamint és ásványi sókban is gazdag. És nem mellesleg nagyon nagyon finom. Nagyon kellemes kis "fogyókúrás" étel, valamint ebben a Húsvét előtti böjti időszakban is egy tápláló finomság.

Hozzávalók :
Padlizsán vékony hosszanti szeletekre vágva.
2 ek olíva olaj

A padlizsánt felszeletelem, és kicsit megsózom, és állni hagyom egy keveset.
Amint az olaj felforrósodott a grillen akkor csak ráteszem.
Mire mindkét oldala megpirul, akkor már kész is van.
Maximum 15 perc.


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahzeit !


Megjegyzések

Népszerű receptek