Sült pulykacomb fokhagymával töltve sárgarépával

Sült pulykacomb fokhagymával töltve sárgarépával
A pulykahús az egyik legolcsóbb húsféle, ezért szívesen vásárolom. És persze ízletes és laktató is. 
Jelen esetben egy fokhagymával megtöltött változatát mutatom be.


Hozzávalók 2 főre:
2 db Pulyka alsócomb
6 db fokhagyma
Fűszerek: bors, kakukkfű, só, fűszer paprika, bazsalikom(ízlés szerint)
Megjegyzés: érdemes kissé több fűszert használni.
6 ml étolaj
Körethez: 6 db burgonya, és 2 db sárgarépa


Elkészítése:
1. A pulyka combokat középen hosszában felvágom, úgy, hogy a felnegyedelt 3 -3 db fokhagymát bele tudjam nyomkodni. Bele tunkolom a fűszereket is amelyeket már korábban összekevertem.
2. Egy sütőedény aljába, melyet le tudok fedni elhelyezem egymással szemben a két befűszerezett combot.
3. A hiányzó területekre a félbevágott (6 db)burgonyát, és a sárgarépát helyezem, egy fej vöröshagymát felszeletelek és azzal, valamint sóval, és olajjal előtte összekeverem.
4. Amikor ez kész akkor 100 ml vizet öntök alá.
Tipp: ez azért szükséges, hogy először a hús megpuhuljon, és aztán fedő nélkül szép színt kapjon.
5. Fedő alatt 40 percig sütöm, majd újabb 30 percig fedő nélkül forró sütőben.


Jó étvágyat !
Mahlzeit !
Bon Apetito !


Megjegyzések

Népszerű receptek