Kevert gyors almás süti
Kevert gyors almás süti
Amikor nincs nagyon sok idő, munkás sütemény sütéséhez, akkor nagyon jól jön egy kevert süti recept. Itt a remek alkalom arra, hogy megismerkedjünk egy ilyennel.
Hozzávalók: 30x25 cm-es tepsihez
4 db egész tojás
150 gr cukor
1/4 tk só
250 gr fehér liszt fele-fele arányban sima, és felfogós
6 ml étolaj
3 púpos ek tejföl
2 púpos ek. étkezési keményítő
1/2 cs sütőpor
Alma Töltelék:
800 gr darabolt alma, 2 ek cukor
1 tk fahéj, 1/2 tk őrölt szegfűszeg, 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
1. A tojásokat ketté választom.
2. A tojás fehérjét a sóval és a cukorral habbá verem, majd hozzáadom a sárgáját is.
3. Hozzáadom a lisztet, a tejfölt, az olajat a sütőport, az étkezési keményítőt
4. Lassan összeforgatom.
5. Az előre kissé megpárolt, majd kihűtött almát a tetejére halmozom.
190 C-os sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Tipp: A sütő ajtaját nem nyitom ki.
Jó étvágyat !
Mahlzeit !
Bon Apetito !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése