Vargánya gomba/Steinpilze krémleves
Vargánya gomba /Steinpilze/ krémleves zsemlegolyókkal
A vargánya gomba olyan aromás gomba amelyhez alig-alig szükséges fűszer és só vagy egyéb ízesítő anyag. Már csak azért is nem kell túlzásba vinni az ízestést, mert akkor nem tudjuk élvezni a gomba fenséges ízét.
Hozzávalók 2 adaghoz:
200 gr megtisztított, kockákra vágott Vargánya gomba
1 kis fej vöröshagyma felkockázva
2 ek tejszín
2 tk tejföl
1 gerezd fokhagyma
2 csipetnyi só
2 csipetnyi kakukkfű
1 csipetnyi őrölt bors
2 ek olíva olaj
1 kis db burgonya kockákra vágva
Annyi víz, hogy jól ellepje, úgy 1 liter
Elkészítése:
- A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon kissé üvegesre pirítjuk.
- A burgonyát hozzáadjuk a víz felével.
Tipp: A fenti hozzávalókat kissé elő kell főzni, mert a gombának néhány perc főzés elegendő.
- Amikor a burgonya megfőtt akkor hozzáadjuk a gombát és a maradék hozzávalókat.
Tipp: A burgonya adja meg a megfelelő sűrűséget, ezért nem kell habarni.
- A gombával együtt főzni a forrástól számított 5-6 perc elegendő.
A végén beletesszük a tejszínt és a tejfölt is.
- Még egy-két percig összefőzzük.
Tipp: Ha van botmixerünk, akkor azonnal lehet mixelni.
De, ha Smothie Maker-ünk van akkor kell egy kicsit hűteni, hogy nem menjen tönkre a gépünk.
Tehát összemixeljük, és utoljára leellenőrizzük, hogy az állaga megfelelő-e. Ha túl sűrűnek ítéljük meg akkor kevés forró vízzel hígíthatjuk.
Jó étvágyat !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése