Meggyes piskóta másként
Meggyes piskóta másként
Hozzávalók:
1 üveg bontott meggy
1 cs vaníliás cukor(meggyre szórni)
1 tk vanília aroma, 1 tk rum aroma(meggyel összekeverni)
200 ml tejszínhab a szerviznél
A tésztához:
5 db tojás szétválasztva
5 ek cukor
5 ek liszt
1 ek burgonya keményítő
6 ml étolaj
1/2 cs sütőpor
kevés kókusz reszelék a megszóráshoz
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztom
- A tojás fehérjét egy csipetnyi sóval, a cukorral kemény habbá verem
- A tojás sárgáját is elvegyítem a tojás fehérje habbal
- Hozzáadom óvatosan a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, és végül belecsorgatom az étolajat is.
- Egy 26 cm-es tortaformába öntöm a tésztát
- A kimagozott, lecsorgatott meggyet óvatosan ráhelyezem egyenletesen.
- Elő melegített 200 fokos sütőbe tolom
-25-30 perc alatt készre sütöm.
- Tipp: Nagy valószínűséggel a meggy le kerül a tészta aljára, ezért a sütemény kihűlése után megfordítom.
- A tetejét megszórom vékonyan kókuszreszelékkel
-A tetejére tejszínhabot adok egy fagylalt kimérő kanállal.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése