Pihe könnyű, laza diós lekváros piskóta tekercs

A fiam Milán nosztalgiával emlékezik a régi ízekre. Megkért, hogy süssek már egy olyan piskóta tekercset amelyet  még gyerek korában sütöttem. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez a sütemény egy hagyományos és nem a mostanság megszokott agyon dolgozott krémezett stb sütemény ami mostanában divat.Elkészítése gyerekjáték. Szívből ajánlom azoknak akik most kaptak kedvet a sütéshez.


Hozzávalók: 1 gáz tepsi nagysághoz

- 7 db egész tojás, amely esetben a tojásokat szétválasztjuk, fehérje és sárgájára
- 7 csapott evőkanál cukor
- 6 evő kanál sima fehér liszt
- 2 púpos evő kanál kukorica keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 marék durvára darabolt dió
- 1 marék szárított Cranberry
- 3 evő kanál natúr joghurt
- 1/2 csomg sütőpor
- 200 gr sárgabarack lekvár

Elkészítése egyszerű
1. lépés:a sütőt 190 fokra beállítom, hogy melegedjen, mert nagyon gyorsan megy az összeállítás
2.lépés: Veszek egy keverő tálat amibe keverni fogom, és egy másikat amiben átmenetileg a tojások sárgáját teszem.
3. lépés: A tojásokat felütöm, és a fehérjét a nagyobb keverőtálba ejtem, a sárgáját pedig egy kisebbe.
4. lépés: A tojás fehérjébe teszek 2 evő kanál cukrot, és elkezdem kézi  mixer géppel habosítani. Majd amikor már keményedik a hab  folyamatosan hozzáadom a többi cukrot is, és a tojások sárgáját is. Még picit mixelem, amíg egy kemény állagot kap.


5. lépés: Hozzáadom a lisztet a sütőport a joghurtot, és a kukorica keményítőt is. Itt már óvatosan keverem, hogy ne törjön össze a hab.
6. lépés: A sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a tojásos masszát, és elegyengetem. A tetejére szórom lazán a diót és a Cranberryt.
7. lépés: Azonnal a 190 fokos forró sütőbe tolom.
8.lépés: beállítom az órát 10 percre, addig sütöm, majd további 10 percre állítom az órát és sütöm 160 fokon.
9.lépés: Amikor tűpróbával megnéztem, hogy megsült-e akkor kiveszem a sütőből és még melegen egy másik sütőpapírra borítom és óvatosan lehúzom a sütőpapírt a megfordított piskótáról.
10.lépés: Még melegen az új sütőpapírral amire borítottam feltekerem, és úgy hagyom langyosra hűlni. 
11.lépés: Amikor felvette a tekercs formát akkor kitekerem, és belekenem a lekvárt, és ismét feltekerem, de már szabad kézzel. Ráhelyezem egy tálaló tálra.
12.lépés: Amikor már teljesen kihűlt akkor felszeletelem 2 cm szélesre és megszórom a porcukorral.


Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!








Megjegyzések

Népszerű receptek