Brassói apró pecsenye, burgonyával és brokkoli Chips

A brassói apró pecsenye recept amit most le fogok ide írni egy komplett fogás, több részből áll.Ez a recept egy komplett ebéd, vagy vacsora. 
Kérem vegye figyelembe. Köszönöm.
A sertés lapocka az egyik legjobban megfizethető húsféle és arról nem is beszélve, hogy egy finom szaftos hús, amiből lehet rántott húst is csinálni, de jelen esetben barassói lesz belőle.


Hozzávalók a húsos raguhoz: 2-3 adaghoz
- 1/2 kg sertés lapocka 3 cm-es kockákra vágva
- 1 közepes fej vöröshagyma feldarabolva, és 1 gerezd fokhagyma
- 4 evő kanál étolaj
- 1 tk só, kevés bors, egész köménymag
- 2 tk piros csemege paprika por
- 200 ml víz

Ragu elkészítése: 
1. lépés: az olajon a fokhagymát és a vöröshagymát dinszteljük meg. 
2. lépés: tegyünk bele egy 1/2 tk egész köménymagot is.
3. lépés: tegyük bele a kockázott húst a hagymára
4. lépés: keverjük addig amíg a hús kifehéredik.
5. lépés: tegyük hozzá a 2 tk piros paprikát, sózzuk meg, tekerjünk rá egy kicsi borsot. 
6. lépés: öntsük hozzá a vizet.
7. lépés: főzzük fedő alatt, és ellenőrizzük gyakran a folyadék mennyiséget.
Szaftosnak kell lennie, és nem hígnak. 




További hozzávalók:
-  5 -6 db közepes nagyságú burgonya kockákra vágva, és a szokásos módon kisütve olajban. Ez lesz a köret.
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve, és kevés só
Az olajban kisütött burgonyát a sóval és a friss fokhagymával összekeverjük. Ez lesz az alapunk a raguhoz.



Brokkoli Chips: 1 fej brokkolit rózsáira szedek, a nagyobbakat felezem.
- Lisztbe beleforgatom és forró olajban egy pár percig sütöm, majd megszórom fokhagyma sóval, amikor kiszedem. 
Tálalás: Alulra jön a fokhagymás burgonya, majd a ragu, és köré a brokkoli.



Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeti!




Megjegyzések

Népszerű receptek