Fokhagymával töltött pulykacomb majoránnás páccal/videóval

A pulyka hús nagyon egészséges, mert sok Tryptofánt is tartalmaz, ami a szervezet által szerotonin szint emelésében jelentkezik. Tudjuk, hogy a  jó hangulatért a szerotonin is felelős. Ebben a téli borongós, szomorú időben jól jön egy kis vidámság ugye? Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon  a kiskereskedelmi ára a  megfizethető árú  hús féleségek közé tartozik.



Ez a recept, egy komplett ebéd receptjének a bemutatása. Kérem fogadd szeretettel.





Hozzávalók:
  - 2 db pulyka alsó comb
 -  8 db fokhagyma gerezd
-   1-2 teás kanál só
  A páchoz:  1 teás kanál só, 1 teás kanál majoránna, 1 tk bors, 1 teás kanál őrölt kömény, 1 teás kanál mustár, 1 teás kanál csípős piros paprika,  4 teás kanál repce olaj, de megfelel étolaj is. Ezeket összekeverem. 
- Körethez: 7-8 db közepes nagyságú burgonya, 2 nagyobb sárgarépa.
Tipp: Amennyiben nincs egy olyan eszközünk amivel ki tudjuk fúrni a burgonyát, akkor vágjuk félbe és mellé tegyük a sárgarépát.Az eredmény ugyan olyan jó lesz. No para... 
- Fokhagymasó a beszóráshoz, esetleg rózsabors, ha van otthon, de elhagyható

A videóban nem mondom, hogy mennyi ideig kell sütni és hogyan.
Első fázis: 1 óra hosszan letakarva alufóliával 220 fokon
Második fázis: fél óra hosszan fedő nélkül, közben kissé meglocsolva  220 fokon. 

Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!

Megjegyzések

Népszerű receptek