Fokhagymával töltött pulykacomb majoránnás páccal/videóval
A pulyka hús nagyon egészséges, mert sok Tryptofánt is tartalmaz, ami a szervezet által szerotonin szint emelésében jelentkezik. Tudjuk, hogy a jó hangulatért a szerotonin is felelős. Ebben a téli borongós, szomorú időben jól jön egy kis vidámság ugye? Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon a kiskereskedelmi ára a megfizethető árú hús féleségek közé tartozik.
Ez a recept, egy komplett ebéd receptjének a bemutatása. Kérem fogadd szeretettel.
Hozzávalók:
- 2 db pulyka alsó comb
- 8 db fokhagyma gerezd
- 1-2 teás kanál só
A páchoz: 1 teás kanál só, 1 teás kanál majoránna, 1 tk bors, 1 teás kanál őrölt kömény, 1 teás kanál mustár, 1 teás kanál csípős piros paprika, 4 teás kanál repce olaj, de megfelel étolaj is. Ezeket összekeverem.
- Körethez: 7-8 db közepes nagyságú burgonya, 2 nagyobb sárgarépa.
Tipp: Amennyiben nincs egy olyan eszközünk amivel ki tudjuk fúrni a burgonyát, akkor vágjuk félbe és mellé tegyük a sárgarépát.Az eredmény ugyan olyan jó lesz. No para...
A videóban nem mondom, hogy mennyi ideig kell sütni és hogyan.
Első fázis: 1 óra hosszan letakarva alufóliával 220 fokon
Második fázis: fél óra hosszan fedő nélkül, közben kissé meglocsolva 220 fokon.
Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése