Magyaros marhapörkölt, de hogyan?

A magyaros marha pörköltet sokan és sokféle módon  főzzük. Nagy gyakorlatom  van ennek vonatkozásában. Nagyon sok függ attól, hogy milyen idős a hús. Véleményem szerint marha pörköltnek a legjobb, ha idősebb volt az állat, úgy gondolom 2-3 éves....


Hozzávalók: 

- 3,5 kg marha lábszár kockákra vágva(4-5 cm)darabolva

4 fej vöröshagyma feldarabolva

4 gerezd fokhagyma darabolva

5 ek étolaj, vagy 2 ek zsír

Ízlés szerint 1 tk erős paprika por(aki nem szereti csípősen hagyja el)

1 tk egész köménymag

3 ek piros őrölt paprika

1 db hámozott paradicsom kockákra vágva

1 db zöld paprika kockákra vágva

1 tk fekete őrölt bors

2 tk só

3-4 db boróka bogyó



1. lépés: a hagymákat és a köménymagot az olajon vagy zsíron megdinszteljük.



2. lépés: a húst kevergetjük, megvédve attól, hogy leégjen.




3. lépés: szépen kezd már a hús kifehéredni, legyünk türelemmel...



4. lépés: Addig keverjük a húst amíg kifehéredik.


5. lépés: Itt már látható, hogy engedi a hús a levét.


6. lépés: Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sót, és a többi fűszert.


7. lépés: Hagyjuk, hogy egy kissé forrjon a hús.


8. lépés: Beletesszük a piros paprikát.



8. lépés: hagyjuk szépen főni. 
Szükség szerint öntsünk hozzá kevés forró vizet.



Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeti!


Megjegyzések

Népszerű receptek