Magyaros marhapörkölt, de hogyan?
A magyaros marha pörköltet sokan és sokféle módon főzzük. Nagy gyakorlatom van ennek vonatkozásában. Nagyon sok függ attól, hogy milyen idős a hús. Véleményem szerint marha pörköltnek a legjobb, ha idősebb volt az állat, úgy gondolom 2-3 éves....
Hozzávalók:
- 3,5 kg marha lábszár kockákra vágva(4-5 cm)darabolva
4 fej vöröshagyma feldarabolva
4 gerezd fokhagyma darabolva
5 ek étolaj, vagy 2 ek zsír
Ízlés szerint 1 tk erős paprika por(aki nem szereti csípősen hagyja el)
1 tk egész köménymag
3 ek piros őrölt paprika
1 db hámozott paradicsom kockákra vágva
1 db zöld paprika kockákra vágva
1 tk fekete őrölt bors
2 tk só
3-4 db boróka bogyó
1. lépés: a hagymákat és a köménymagot az olajon vagy zsíron megdinszteljük.
2. lépés: a húst kevergetjük, megvédve attól, hogy leégjen.
3. lépés: szépen kezd már a hús kifehéredni, legyünk türelemmel...
4. lépés: Addig keverjük a húst amíg kifehéredik.
5. lépés: Itt már látható, hogy engedi a hús a levét.
6. lépés: Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sót, és a többi fűszert.
7. lépés: Hagyjuk, hogy egy kissé forrjon a hús.
8. lépés: Beletesszük a piros paprikát.
8. lépés: hagyjuk szépen főni.
Szükség szerint öntsünk hozzá kevés forró vizet.
Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeti!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése