Fehér- krémtorta grillázs díszítéssel

Fehér-krémtorta grillázs díszítéssel

Ennek a tortának az íze a gyerekkoromra emlékeztet. Anyukám minden ünnepen ilyet sütött. Igaz az övé sokkal finomabb :-) Nagyon kevés alapanyag kell hozzá, és tényleg finom.




Hozzávalók: 

a torta alaphoz:
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek liszt
1/2 cs. sütőpor
1 ek étolaj
 1 csipet só

A krémhez :
500 ml tej
3 púpos ek sima fehér liszt
3 ek cukor
1 ek vanília aroma, 1 ek rum aroma
150 gr vaj

Grillázs: 2 ek cukor 2 ek darabolt mandula, 1 tk vaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra felmelegítem.
A tojásokból fehér piskótát készítek.

Piskóta készítése:
1.A tojásfehérjét a sóval kemény habbá keverem, a cukrot lassan adagolom, folyamatosan hozzáadom a tojás sárgákat.
2 . Majd a lisztet és sütőport a legvégén az olajat.
Nagyjából 20 perc alatt a formába öntött piskóta massza megsül.
3. A krémhez a hideg tejbe belekeverem a lisztet. Csomómentesre. Felteszem főni. Úgy főzöm mintha pudingot főznék. Amikor pusszog akkor kész. Ide nem teszek cukrot.
4. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem a 3 ek cukorral. 
Amikor kihűlt a fehér főtt krém akkor a vajba kanalanként mixer géppel beleadagolom.
Tejesen hidegnek kell lennie a fehér masszának. Ízesítem a vanília és rum aromákkal, és még pár percig dolgozom rajta, hogy szép könnyű állagú krémet kapjak.
A grillázst elkészítem, úgy  hogy felteszem a cukrot a vajjal olvadni. Amikor elolvadt akkor beleteszem a mandulát.
Félreteszem hűlni egy sütőpapírra. Vékonyra elkenem rajta, hogy majd tudjam egy sodrófával apróra törni.
 Amikor a torta alap is kihűlt akkor ketté vágom. Megöltöm a vajas krémmel, és a tetejét megszórom a darabokra tört grillázzsal.



Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit!
Mahlzeit !








Megjegyzések

Népszerű receptek