Steinpilz-Pfifferling/rókagomba szósz spagetti tésztával/gyors étel recept

Steinpilz-Pfifferling/rókagomba szósz spagetti tésztával/gyors étel recept





Ezen étel elkészítéséhez az adta az ötletet, hogy a múltkor vettünk egy üveg konzerv gombát az Aldiban. Mint említettem már a párom Dél-Tiroli. Ő mondta, hogy ezek a gombák, csak a hegyekben(Steinpilz) teremnek. Bár a Pfifferling az alsóbb erdőkben is megterem. Ő szenvedélyes gyűjtője amikor a gomba szezon van. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen az íz harmóniájuk.
Mondhatom, hogy sokkal aromásabb és illatosabb, és finomabb is mint a champion gomba. Persze azt bekalkuláltam, hogy a konzerv az nem az  igazi, de még is .....De mellette szóljon az, hogy összesen 30 perc alatt már ehetünk is.
 Megbeszéltük, hogy majd megyünk gombát gyűjteni :-)

Hozzávalók:

250 gr üveges gomba az Aldiból
1 fej vöröshagyma
1 g.fokhagyma
2 ek olívaolaj
300 ml tej
2 dl víz
1,5 dl főző tejszín
kevés só, mert a gomba eleve sós egy picit
1/2 ek liszt a habaráshoz
1 ek tejföl a végén
2 késhegynyi szárított rozmaring
oreganó
petrezselyemlevél
metélőhagyma

Elkészítés:

A hagymákat az olajon megdinsztelem, felöntöm először 1 dl vízzel és párolom tovább. Majd a másik 1 dl is beleöntöm tovább párolom.
Amikor a hagyma megpuhult, akkor belerakom a gombát. Pár percig főzöm. Nem kell sokáig, mert a konzerv gomba eleve főtt volt. Főzöm.

Felöntöm a tejszínnel. Közben a lisztet elkeverem egy kevés tejjel, és behabarom a gombát.
A maradék tejet óvatosan adagolgatom, hogy a megfelelő sűrűséget megkapjam. Folyamatosan kevergetem.
Ha szükséges akkor sózom, és hozzáadom a többi fűszereket is.
A végén a tejfölt elkeverem benne. 
És már kész is van.

A spagetti tésztát olajos vízbe kifőzöm

Tálalás:



Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !








Megjegyzések

Népszerű receptek