Nyers zöldség krémleves füge és aszalt szilva betéttel

Nyers zöldség krémleves füge és aszalt szilva betéttel

Ez a finomság üdítően hat a szervezetre. Tele van vitaminokkal és nyomelemekkel.
Azt olvastam egyszer valahol, hogy az ételeink 60 %-a kellene, hogy nyers legyen napi szinten.
Persze aki nehéz fizikai munkát végez az nem tud csak nyers ételen meglenni. Ez tény.
De ha mint egy üdítő ételt, vagy nasi-ként fogyasztjuk ezt akkor is nagyon jó.
A cékla az alma és a sárgarépa egymás hatását erősítik. És ez az ízkompozíció nagyon finom a fűszerekkel. Mellé aszalt füge, és kiwi, és aszalt szilva jól illik.


Hozzávalók: 2 adag

1 db nyers cékla
1 db nyers sárgarépa
1 db alma
1 db citrom, héja és a leve is
1 Ek méz
1/2 tk zöld kardamom
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
2 dl író
2 dl mentes ásványvíz

Elkészítés:

A zöldségeket és az almát először megtisztítom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem.
A mixerbe rakom a vízzel és az íróval. Nem egyszerre. Folyamatosan az almával kezdve.
Később hozzá adom az összes fűszert, a mézet, a citrom levét és a lereszelt héját is.
Bot-mixelem.

Tálalás:



Jó étvágyat !
Bon Apetit !
Mahlzeit !





Megjegyzések

Népszerű receptek