Égetett tészta kehely tejszínes ribizlizselével, isteni

Az égetett tészta egy nagyon sokoldalúan felhasználható alap tészta. Ez az alapja a képviselő fánknak is de most más fajta tölteléket kap. Még pedig egy ribizli és tejszín, vaníliás cukor keverékéből álló finomságot.


1.) Az égetett tészta hozzávalói és elkészítése
- 200 g sima fehér liszt
210 ml víz
-75 g margarin
- 1 csipetnyi só
-  3 teás kanál cukor
- 5 db egész tojás

az elkészült égetett tészta

Elkészítése:
- A vizet a sót, a cukrot és a margarint felteszem a  tűzre felforrni.
- A lisztet a forró vízbe öntöm állandó keverés mellett
- Addig keverem, főzöm, amíg a tészta egy sistergő, égetett tészta hangot nem ad. Nem több 5 percnél.
- Átteszem abba a tálba langyosra hűlni, majd amiben a tojásokat szeretném hozzájuk keverni, ha már langyos az égetett tésztánk. 
- Most már a sütőt 190 fokra felmelegítettem, és két dl vizet egy kis lábasba a sütő aljába tettem. 

- Amikor langyosra hűlt a tészta, akkor egyenként egy kézi mixerrel hozzá keverem az 5 darab tojást, addig amíg egy fényes felületet nem fog kapni.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozom a tojásos tésztát két evő kanál segítségével. Meg fognak nőni, ezért hagytam egy pár cm-t a halmok között.

- Beteszem a sütőbe, és 20 percig sütöm 190 fokon, majd még 10 percig 160 fokon. Tipp: A sütőt nem nyitom ki mert akkor összeesik a tészta.
- Addig folytatom a sütést amíg el nem fogy a tojásos masszám.
- Amikor szépen feljött az égetett tészta alap, és megsült, akkor amikor kiveszem a sütőből azonnal, még melegen a tetejét levágom, hogy ne essen össze a forma. 


A ribizlis töltelék elkészítése:(jelen esetben fagyasztott ribizliből)

- 400 ml tejszínt 3 csomag  vaníliás cukorral felverjük. 
200 g ribizlit felteszünk főni egy csepp vízzel, és 3 teás kanál cukorral,  majd 2 teás kanál kukorica keményítővel sűrűre habarjuk.
Félretesszük hűlni.


Tálalás: 
Amikor kihűlt a tésztánk és a ribizli zselé is, akkor a tejszínt és a zselét összekeverem óvatosan. Ettől kap egy szép szint, és az ízvilága fenséges lesz. 
Megtöltöm az égetett tésztákat, és a tetejét megszórom kevés porcukorral. 

Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahzeit!









Megjegyzések

Népszerű receptek