Rakott brokkoli főtt tojással....

Férjem Walter imádja a rakott dolgokat, ezért mindenféle zöldséggel próbálkozom, hogy minél változatosabb étel kerüljön az asztalra. A férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út elvét is követve... :-) most a brokkoli került a terítékre. Nagyon kellemes íz hatásokkal. 


Hozzávalók: 2 főre
- 1 db brokkoli kisebb rózsáira szedve, sós, fokhagymás vízbe félig megfőzve.
- 4 db keményre főtt tojás, négyben felvágva
- só, bors  ízlés szerint
- 5 ek étolaj(1 az edény aljára, a többi az öntetbe)
- zsemle morzsa az edény aljára
- 3-4 marék száraz cső tészta(megfőzve) (bármilyen pörkölt tészta megfelel)

Öntet:

- 2 egész nyers tojás
- 2 ek zsemle morzsa
- só
- bors
1/2 tk piros paprika
1/2 tk kakukkfű
1/2 tk petrezselyem levél
2 ek tejföl
- 100 g trappista sajt(de bármilyen megteszi)
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
Az "öntet" hozzávalókat egyszerűen elkeverjük. 

Összeállítása:
1. A tál alját megolajoztam, megszórtam egy réteg zsemle morzsával(vékonyan)
2. Következik a megfőtt olajos tészta(megforgatva kézzel egy kevés olajban)Tipp: Nem ragad össze, és nem lesz fojtós
3. Következik a  brokkoli szépen elhelyezve az egész tészta alapon
4. Az un. "öntet" következik, szépen rá kanalazzuk a brokkoli tetejére.
5. A tojás darabokkal feldíszítjük, és kissé megszórjuk sajttal a tetejét.
6. Előmelegített sütőben alul felül (200 fok) 25 percig sütjük. 


Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!

Megjegyzések

Népszerű receptek