Fehér cukor mentes madártej,kalória szegény

Fehér cukor mentes madártej... Kalória szegény, diétás..


A madártej - legjobb tudomásom szerint - egy magyar specialitás.
Egy igazi, gyors és finom édesség akár önmagában, vagy valamilyen kelt sütemény mellé.
Most ebben a receptben egy olyan fajtáját készítettem amelyet fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, vagy esetleg akik a glikémiás indexükre szeretnének vigyázni. Cukor betegek számára nem tudom, hogy megfelel-e?


Hozzávalók:
 egy elég nagy tálhoz, 4-5 főre...
- 1 liter tej
- 3 db tojás
- A tejbe 1 Tk Sztevia csepp
- 1 Tk vanília aroma
-1  Ek nyírfa cukor a tojás fehérjébe
- 1 Ek nyírfa cukor és 1 Ek szorbit(berkenye cukor)a tojás sárgájába és 100 ml víz
- 2 evő kanál liszt a sűrítéshez


Elkészítése:

1. A tejet felteszem forrni.
2. Közben a tojás fehérjét a nyírfa cukorral habot képezek robot géppel. 
3. A tojás sárgája összekeverése a nyírfa cukorral és a szorbittal és 100 ml vízzel.
4. A felforrt tejbe egy evő kanállal 4-5 adagot teszek és megfőzöm.
Tipp: érdemes a lángot lejjebb venni, mert hamar kifuthat.
A tojás fehérjét a tejben megfordítom, maximum 1 percig főzöm a tejben.
A tálba kiszedem egy szűrővel, és tovább folytatom a maradék tojás fehérje adagok  főzését.
5. Amikor megfőtt az összes tojás fehérje, akkor a tojás sárgájával a maradék tejet besűrítem.
Tipp: Ellenőrizzük, hogy a tálban,  a tej ami lecsorgott visszakerüljön a besűrítésre váró tejbe.


6. Amikor készen van a vanília sodó, akkor a megfőtt tojás fehérjékre ráöntöm óvatosan.
Megjegyzés:
Ezt az édességet melegen és hidegen is lehet fogyasztani.  Nagyon finom, és ebben az esetben nem hizlal, mert nem cukorral készült.

Jó étvágyat !
Bon Apetit!
Mahlzeit!







Megjegyzések

Népszerű receptek