Diótej és eper Smothie

Dió tej és eper Smoothie még Húsvét előtt a böjt alatt is... és persze utána is.


Amióta nem célszerű tejet innom, azóta keresem a növényi tej alternatívákat. Sokfélét kipróbáltam már, amelyekről csinálok  még bejegyzéseket. De jelen esetben, a dió tej áldásos hatásairól, és finomságáról szeretnék írni. Érdemes a reggelt ilyen fajta italokkal kezdeni.
 A dió: egy egészséges gyümölcs, egy vitamin bomba. A benne levő anyagok körül a  Tiamin például ideg- és izom védő hatású. Gazdag növényi rostokban, és ómega- 3 zsír savakban, amely a szív- és ér rendszer, valamint az erek megfelelő jó állapotáért felelős.


A koncentráció is jobban megy tőle. Hátránya a magas kalória tartalom. Például 100 g dió 600 kalóriát tartalmaz. Persze ehhez a kis italhoz sokkal kevesebb is elegendő. Bizony aki a dióra allergiás annak is ki kell hagynia az étrendjéből.... :-(


Ám a férfiaknak nagyon javasolt a prosztata rák megbetegedés megelőzésére.

És akkor jöjjön a tavasz első gyümölcse az eper.
Itt is vigyázni javasolt azoknak akik allergiásak a gyümölcs magjára. Szintén védi a szív és ér rendszert, szabályozza a vér cukor szintet, egyes rák típusok esetén is hasznos lehet. Arról nem is beszélve, hogy egy igazán érett friss eper íze az mennyei.
És a dió plusz eper kombináció pedig fenséges.

Hozzávalók: 
2 adaghoz
- 1 marék dió
5 db felkockázott eper
- 2 Tk szőlőcukor
- 1 kés hegynyi cardamom
- 500 ml tiszta langyos víz(ásványvíz)


Elkészítése:

Tipp: fontos egy jó teljesítményű mixer amely képes a diót is felaprítani. Minimum 500 W teljesítménnyel.
- A víz után az összes hozzávalókat bele teszem a mixerbe, és először kis fokozaton, majd nagy fokozaton 1-2 percig dolgozom.
- Amikor kész akkor az egészet tea szűrőn át szűröm.És már fogyasztom is éh gyomorra reggel, de nap közben is, ha megkívánom..

Prost!
Egészségedre!
Cheers!





Megjegyzések

Népszerű receptek