Hurrá itt a zöldborsó szezon !! Friss, zsenge. Magyaros zöldborsó leves

Hurrá itt a zöldborsó szezon !! Leves leves hátán. Magyaros zöldborsó leves.




Az én kicsi konyhakertemből kikerült egy pár főzetre való finom friss zsenge zöldborsó. Imádom a zöldborsót. És meg kell állapítanom, hogy milyen óriási különbség van ízben amit a kertből frissen leszedek, és a nagyüzemi zöldborsó között. Nincs mellékíze. Sokszor vásárolok téli időszakban fagyasztott zöldborsót, de mindig érzem a siló ízét rajta. Persze a jó kis fokhagymával fel lehet  javítani. A párom Walter mindig azt mondta, hogy ő nem nagy leves evő. Hát megint sikerült megismertetnem vele egy jó kis magyaros zöldborsó levest. Most a szezonban minden nap megenné.
De nem kap.  :-)


Friss zsenge zöldborsó leves magyarosan...

Hozzávalók:
 3-4 marék zöldborsó
1 db sárgarépa
1/2 ek zsír
kevés só
1 tk őrölt piros paprika
1 marék leves tészta
2 fej újhagyma, ha nincs akkor régi is megfelel és egy gerezd fokhagyma
friss petrezselyem levél
1 ek liszt a habaráshoz
500 ml víz



Elkészítése:
- A hagymákat a zsíron megpirítom egy kicsit, hozzáadom a paprikát
- Ráhelyezem a zöldborsót és a sárgarépát
- Ráöntöm a víz felét, megsózom
- Puhára főzöm
- A vízzel elkevert liszttel behabarom
- Belefőzöm a tésztát
- Rászórom a petrezselymet
És már kész is van...







Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetit !
Mahlzeit !


Megjegyzések

Népszerű receptek