Egyszerű saláta ebédre kövér porcsinnal citromfűvel, és rózsaszirommal
Egyszerű saláta ebédre kövér porcsinnal, citromfűvel, és rózsaszirommal díszítve
Első hallásra lehet, hogy bolondnak tűnök, hogy gyomnövényt eszek. De én egyszerűen szeretem a kövér porcsint. Amíg szezonja van addig minden nap fogyasztok belőle, ha tehetem.
Gazdag Omega-3 zsírsavakban. Gyulladáscsökkentő, vérkeringést serkentő, érelmeszesedés kialakulásának hátráltató tulajdonságai miatt is eszem. Valamint gazdag C-, és E vitaminban. Koleszterinre is jó hatással van. Gazdag ásványi sókban Kálium, Kalcium, magnézium, foszfor.
Belsőleg szív- és érrendszeri problémák megelőzésére is használják.
Az ízét nem igazán tudom semmihez hasonlítani.
Ma citromfűvel, és rózsaszirommal kombináltam. A rózsa a virágok királynője és még is megesszük. A rómaiak sokféle gyógyszert készítettek belőle.
Természetesen az alap saláta növények mellé. De adtam hozzá még 5 percig grillezett sótlan champion gombát, és Chipset.
Elkészítése: 1 adag
- 1 marék jégsaláta
- 100 gr uborka
- 1 marék kövér porcsin
- 4 szál citromfű
- rózsaszirom
- 6 db grillezett gomba
Öntet: 1 ek olíva olaj
1 ek balzsam ecet
1 tk cukor
1 csipetnyi só
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito!
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése