Vanilia-Mascarpone süti  4-6 személyre

Hozzávalók :

@  Babapiskóta
(kb 28 db - egy 18x30 cm-es nagyságú tál, jénai vagy kinek milye van, 2 sor kell belőle.)
@ Kávé
kb. 6-700 ml forró viz, egy evőkanál instant kávé, közepesen erős.
@ Maskarpone 250 gramm
@ Cukor 5 EK
@ Tojás  2db de csak a sárgája
@ Liszt 2 EK
@ Tej 500 ml
@ Vanilia aroma 1 EK, vagy 2 cs. vaniliás cukor, rum aroma 1 EK
@ Dió, darált, vagy darabos
@ Vaj, kb. 25 gr
@ Narancshéj, 1 db
@ Kakaó 2 EK

E L K É S Z I T É S :

1. lépés
Először megfőzöm a krémet. Kettő tojás sárgáját a fél liter tejjel és a 2 EK liszttel csomómentesre keverem. Először kevesebb tejet önök hozzá, hogy könnyebben el tudjam elegyiteni. Amikor csomómentes akkor felteszem főni. Állandó keverés mellett simára főzöm. Amikor már szépen pusszog, és egy kicsit fényes akkor kész van. Ide nem teszek cukrot.
Hagyom kihűlni. Félreteszem. Néha megkeverem.

2. lépés
A kakaóból és a 3 EK cukorból, és 5 EK vizből szirupot főzök. Amikor már egy ideje forr, sürűsödik akkor belekeverem a csomómentes kakaóport. Tovább főzöm.
Kevergetem állandóan. Amikor már elég sűrű akkor a végén beleteszem a vajat. Olvadásig tovább főzöm.Ez kb 1-2 perc.
Én a Hollad  kakaópor szeretem, mert sokkal sötétebb és intenzivebb.
A '' csokinak'' is pusszognia  kell, akkor lesz jó.

3. lépés
Mascarponet 2 EK cukorral egy keverőtálban simára mixelek. 3-4 percig.
Hozzáadom a vaniliás cukrot, vagy a vanilia aromát, és a rum aromát.
Ezzel is jól eldolgozom.
Amikor már kihűlt az előzőleg megfőtt krémünk, akkor a krémet adagolva belekeverem a Mascarponéba. Ezt tovább mixelem, amig egy valódi krém állagot nem kap. Nem kell túl keménynek lenni, de túl folyósnak sem.

4. lépés
A kávét elkészitem, olyan meleg vizzel amiben az instant kávé fel tud olvadni.
De, ha valaki valódi kávéval szeretné akkor azzal is elkészitheti. A lényeg, hogy nem szabad forrónak lennie.

Ö S S Z E Á L L I TÁ S :

Veszek egy 18x30 cm-es üveg tálat, ami lapos.
És szép lassan elkezdem rétegezni a hozzávalókat.
Alulra kenek egy sor krémet. Utánna minden egyes Babapiskótát egy megfogóval belemártom a kávéba, és egymás mellé helyezem. De csak rövid ideig tartom a kávéba, nehogy nagyon elázzon. De a lényeg az, hogy el kell egy kicsit áznia. Amikor a sor készen van akkor veszem a krémet és a felét rákenem.
Utánna meglocsolom a csokival. Majd a dióval is meghintem.
Lehet, hogy a csoki egy kicsit hidegebb, akkor egy picit megmelegitem, hogy könnyebben tudjak vele dolgozni. És ismét a Babapiskóta réteg jön, majd a krém majd a csooki, majd a dió.
A csoki és a krém 2 sorhoz elegendő, de fel lehet szorozni :)))

A tetejére a maradék csokit rácsurgatom. És dióval diszitem.

Előtte való nap el kell késziteni, de lagalább fél napot kell álnia, hogy összeérjenek az izek.

Elkészitési idő: 40 perc

Bon Apetit, Mahlzeit, Jó étvágyat  !




Megjegyzések

  1. Habe die ganzen Speisen probiert.Sie waren sehr lecker und geschmacksvoll.Würde es weiter empfehlen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű receptek