Champions gomba szósz galuskával




Champoins gomba szósz friss galuskával
2 személyre





Hozzávalók: 
450 gr Champions gomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dk kókusz zsir
1-3 dl viz, szükség szerint
1 csapott teáskanál só (Himalája)
1 pupos evőkanál tejföl
1 pupos teáskanál (tönköly) búza finom liszt
Fűszerek:
2 teáskanál örőlt piros paprika
egy csipet Chilli paprika
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 késhegynyi kerti kakukkfű
1 késhegynyi őrölt rozmaring, vagy élő egy pár levél.
Szezámmag olaj 1 teáskanál(ha nincs elhagyható)
1 evőkanál szója szósz

Elkészités:
Az apróra összevágott hagymát a kókusz zsiron üvegesre piritom.
Leveszem a tűzról egy két percre, hogy a piros paprikát bele tudjam tenni. Ez azért fontos, mert, ha a paprika megég akkor keserű lesz.
Hozzáadok 1-2 dl vizet és egy kicsit elő főzöm.
Amikor elfőtt a viz, akkor belerakom a gombát, és jól megkeverem.
A gomba egyébként is engedi majd a vizet, de a biztonság kedvéért egy kis vizet öntök alá ismét.
Beleteszem a fűszereket.Csak a végén sózom meg.
Közben amig a gomba fő, elkeverem a lisztet, a teljfölt, és a kevés vizet.
És amikor a gomba már megfőtt, akkor behabarom.
Tovább forralom, de csak pár percig. És már kész is van.

Galuska: 
1 tojást felverek, és hozzáadok annyi lisztet amit felvesz plusz még egy kis vizet is, valamint keverek bele egy kevés sót, és száritott oregánót egy mokkás kanálnyit.
Forró vizben amelybe egy kis étolajat és sót is tettem kanállal egy kis deszkáról gyors mozdulatokkal beleszaggatom. Amikor feljött a tészta , akkor már kész is.
Hideg vizbe szűröm le, mert akkor jó ropogós lesz a galuska.
A deszkát előtte vizezzük be, és a kanalat is a művelet alatt többször. Egyszerűen belemártva a főzővizbe.

Jó étvágyat, Bon Apetit, Mahlzeit !







Megjegyzések

Népszerű receptek